Tre bästa apparna

Jag ska här lista de 3 absolut viktigaste apparna för mig i min mobil. Det här är så klart godtyckligt men jag har försökt att vidga mina vyer lite och inte nämna till exempel instagram eftersom den appen inte förhöjer mobilens användbarhet direkt utan bara bjuder på en massa bilder som man kan roa sig med att titta på. De här är ett försök att lista de tre bästa och viktigaste apparna för att du ska få ut så mycket som möjligt av din telefon. Dessutom tänkte jag försöka att välja appar som inte redan nämnts på sidan så BankID till exempel kommer jag inte att ta upp trots att det egentligen är en av de absolut bästa och viktigaste apparna man kan hitta. Vi pratade tidigare om hur man kan fördriva tiden med sin telefon med lite egentligen meningslösa funktioner. Här ska vi titta på bra och nödvändiga appar.

  1. Nova Launcher. Nova Laucher är en app där man kan finjustera hemskärmen. I Nova Launcher så kan man anpassa sin hemskärm precis som man vill ha den. Man kan till exempel välja hur många appar som ska få plats på höjden och bredden istället för det förbestämda antalet som telefonen by default tillåter. Man kan ändra design på appar och hur appar och widgets ska bete sig. Det finns också massor med snabbkommandon man kan lägga in, så som vad snabbklick, dubbelklick och olika gester ska ha för funktioner. Appen finns i en gratisversion och en lite mer avancerad betalversion som kostar runt 20 kronor. Gratisversionen räcker gott och väl för de allra flesta men vill man ha alla funktioner får man betala en liten slant.

 

  1. Det här är en träningsapp som man absolut kan använda även om man inte är aktiv tränare. Om man aldrig tränar finns det andra alternativ som kan vara bättre men jag måste välja en app och då blir det runkeeper för det är den bästa enligt mig. Den går på GPSen och berättar hur långt man rört sig, i vilket tempo och en massa annat. Man kan också se på en karta hur man gått, sprungit eller cyklat. Ett bra alternativ är till exempel fitbit men då behöver man köpa en stegräknare för 800 kronor. Det finns något som heter Mi-band som är samma sak som fitbit fast utvecklat av kinesiska Xiaomi och den kostar 100 kronor istället. Båda dessa har en speciell app man får ladda hem där man kan se hur långt man gått, hur många steg, hur man sover och mycket mer. Den här punkten kan egentligen ses som en app som håller koll på din aktivitet snarare än att det måste vara just Runkeeper man använder sig av.

 

  1. Det här är en så fenomenalt bra app att jag inte vet var jag ska börja. För att utnyttja Pushbullets funktionalitet maximalt så behöver man installera ett plugin till sin webläsare utöver appen i telefonen. Pushbullet låter dig enkelt dela saker med dig själv eller andra och du kan variera mellan dator och telefon. Man kan skicka meddelanden, länkar och filer. Så om du läser något på telefonen och tänker att du vill kolla på det på datorn så kan du med några enkla knapptryckningar skicka en länk till din webläsare så att du enkelt kan öppna den där. Eller skicka länken till en kompis som du tycker borde se eller läsa det du precis sett. Det är helt enkelt det absolut smidigaste sättet jag känner till att dela saker mellan mobil och dator med sig själv eller vänner.